Kabeldraagsystemen

Voor het installeren van grote hoeveelheden  spannings- of datakabel gebruiken we veelal de traditionele stalen kabelgoot van 50 tot 1000 mm breed. In deze goten kunnen ook scheidingsschotten worden aangebracht. Kabelgoten worden vaak gebruikt , daar waar grote hoeveelheden energie en data moeten worden getransporteerd, denk aan Industrie, Utilliteit, Universiteiten, scholen en grootschalige retail.

Trend: In een minimalistisch high-tech interieur worden steeds vaker kabelgoten “in het zicht” aangebracht. Deze kunnen worden voorzien van spots. Toepassing; openbare ruimtes, winkels e.d.

Ladderbanen worden over het algemeen verticaal toegepast. Lichtgewicht en snel  te monteren.

Kabels worden met behulp van klemmen op de sporten bevestigd. Ook geschikt voor horizontale toepassing met dezelfde functionaliteit. Ladderbanen worden veelvuldig boven verdeelkasten en schakelunits toegepast.

De draadgoot is een variatie op de kabelgoot en de ladderbaan. Deze biedt een grote mate van flexibiliteit tijdens de aanleg van het systeem. Onze monteurs kunnen  de draadgoot bewerken op de werkplek en b.v. 45° en 90° hoeken zelf maken, hetgeen de snelheid van het montagewerk bevordert.